szeptember 5, 2018 Hírek Nincs hozzászólás
A korabeli politika bosszút állt a leválásért.
A település életében két meghatározó beruházás zajlik az idén. Az egyik munkálatai már elkezdődtek: a községet Heréddel összekötő utat felújítják, megkönnyítve ezzel az M3-as autópálya elérhetőségét.

A másik fejlesztés a 750 millió forintból megvalósuló szennyvízhálózat, amelynek részeként a 361 ingatlant érintő önerős részt is a kormány biztosítja. Ennek az alapkőletételére került sor kedden. Szabó Ádám polgármester szerint ez a legjelentősebb fejlesztés azóta, hogy 2006-ban Kerekharaszt függetlenedett Hatvantól. Az ünnepségen jelen volt Szabó Zsolt országgyűlési képviselő is, aki oroszlánrészt vállalt a beruházáshoz szükséges anyagiak előteremtésében. Az ünnepi beszédek után időkapszulát helyeztek el az alapkőben a környékbeli polgármesterek közreműködésével.

Időkapszulát helyeztek el az alapkőben Fotó: Albert Péter. Forrás: heol.hu

A körzetben Kerekharaszt az egyetlen község, amelynek még nincs szennyvízhálózata, mivel a Hatvantól történő leválás idején az akkori meghatározó politikusok nem tartották fontosnak, hogy az önkormányzat a térségi rendszerhez csatlakozzon.

Képgaléria: Kerekharaszti szennyvízberuházás – alapkőletétel ide kattintva megtekinthető >>

Forrás: www.heol.hu

Written by admin.kerekharaszt