SAJTÓKÖZLEMÉNY – ENERGIATAKARÉKOSABBÁ VÁLT A DISZI TANMŰHELY

Befejeződtek a „A kerekharaszti DISZI tanműhely épületenergetikai korszerűsítése” című projekt kivitelezési munkái.

Kerekharaszt Községi Önkormányzat sikeresen pályázott, a Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése című projekt felhívásra. Az Önkormányzat az elnyert 103,636 millió forint támogatás segítségével a KEOP-5.7.0/15-2015-0025 azonosító számú projektet valósította meg.

A projekt megvalósulási helyszíne a DISZI Tanműhely épülete, mely a Vadvirág út 2. szám alatt található. A nyílászárók cseréjét, alacsony hőtechnikai minőségük és fokozott elhasználódásuk tette indokolttá. Az utólagos hőszigetelés az energiatakarékos üzemeltetés érdekében elengedhetetlen volt. Az intézmény korszerűsítés előtti üzemeltetési és fenntartási költségei nagyon magasak voltak.
A beruházás célja az épület működési költségeinek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése. Ezen kívül a CO2 valamint az üvegház-hatású gázok kibocsátásának csökkentése, mérsékeltebb fosszilis energia felhasználás elérése. A projekt megvalósulása nemcsak az Önkormányzatának jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó (földgáz) felhasználás környezetvédelmi szempontból is előrelépés.

A pályázat keretében megvalósult 647 m2 homlokzat felület hőszigetelése és 74 m2 lábazat felület hőszigetelése. Megvalósításra került továbbá 1590 m2 lapostető hő- és vízszigetelése valamint az épület valamennyi nyílászárója, mindösszesen 87 db homlokzati nyílászáró cseréje.

A pályázat eredményeképpen az energiahatékonyság növelés révén megtakarított éves elsődleges (primer) energiahordozó mennyisége 2705,56 GJ/év lesz, az ÜHG-kibocsátás csökkentése (CO2 eq) pedig 152,55 t/év.

További információ kérhető:
polgarmester@kerekharaszt.hu (06-30-2418082)