október 5, 2017 Hírek Nincs hozzászólás

Október elseje az idősek világnapja. Ebből az alkalomból köszöntök minden kerekharaszti idős embert, akik hosszú élet munkáját, tapasztalatait tudják maguk mögött.

Hagyományok, tapasztalat, bölcsesség sokat idézett szavak, mikor az idős emberekről, szüleinkről, nagyszüleinkről beszélünk.

Egy hasonlattal élve mondhatnám azt is, hogy Önök azok, akik előttünk járnak a nagy országúton, azon az úton, amelyen apáink, nagyapáink, dédapáink és őseink jártak a világ kezdete óta. Önöktől örököltük meg ezt a települést, Önöktől tanultuk meg a nyelvet, amellyel szót értünk egymással. Kemény munkával kerestek benne kenyeret, építettek benne hajlékot s neveltek gyerekeket. Amikor eljött az idő, azt a stafétabotot, amelyet szüleiktől kaptak, a mi kezünkbe adták, de a bölcsesség az Önök szívében van. Ha tehetik, mondják el unokáiknak, dédunokáiknak, tanítsák, neveljék őket, mert ezek a jó tanácsok érnek majd hasznos tettekké. Jó lenne, ha az év minden napján ugyanilyen figyelem és szeretet övezné a szép korúakat. Ne szégyelljék a ráncaikat, hiszen a ránc az a hely, ahol a mosoly lakozik. A mosolygós arcú idősektől pedig a mi napjaink is szebbek lesznek.

Gondolataimat egy idézettel zárnám:

„Minden nemzedék élete olyan egy kicsit, mint a homokóra. A homokszemek előbb-utóbb mind lefutnak a felső részből az alsóba. Mindegyik máskor. Mindegyiknek saját története van, de egyik homokszemnek sincs története a többiek nélkül. Sem azok nélkül, akik felül vannak, sem azok nélkül, akik alul vannak.”

Köszönettel tartozunk a hosszú évek alatt végzett becsületes munkáért! Ezúton kívánok jó egészséget, tartalmas, boldog életet Kerekharaszt minden idős lakójának!

Szabó Ádám polgármester

„Az ifjú emberek szemében láng ragyog,
ámde a vén szeme világossággal árad.” (Victor Hugo)

Written by admin.kerekharaszt