augusztus 30, 2013 Hírek Nincs hozzászólás

Finom ételek illata töltötte be Kerekharasztot a falunapon. A főzőversenyen kívül a festmények is hódítottak, később fellépett Auth Csilla és zenélt a Hídvégi Band is.

Augusztus 10-én tartották a szokásos éves falunapot Kerekharaszton. Idén is jó hangulatban telt a falubeliek közös napja, régi barátok ültek össze beszélgetni, gyerekek rohangáltak a Polgármesteri Hivatal udvarában. Szabó Zsolt országgyűlési képviselő Hatvan polgármestere a falunapi nyitóbeszédében elmondta, hogy Kerekharaszt és Hatvan mindig szoros kapcsolatban állt egymással, nagyon jól együtt tudnak működni. Hozzátette, hogy az ilyen falunapok, mint ez, nélkülözhetetlenek, hogy egy összetartó közösség alakulhasson ki a településen.

Mint minden évben, idén is a főző és süteménysütő verseny volt a középpontban.  Számos csapat regisztrálta magát, hogy bebizonyíthassák ők készítik a legízesebb ételeket. Egész délelőtt sültek, főttek a finomságok, a versenyzők kavargattak, fűszereztek és természetesen izgultak, hogy minél jobb helyezéseket érhessenek el.

Ételeket és festményeket alkottak a falunapon

Amíg a bográcsban összefőttek az ízek, bárki találhatott magának elfoglaltságot. Az árusok portékái közül ismét szebbnél- szebb ékszereket lehetett választani, meglepve azokkal szeretteinket. A gyerekek számára pedig édességek és játékok sokaságát kínálták az asztalokon. Azoknak a kicsiknek, akik éppen nem a vásárlással voltak elfoglalva, számos szórakozási lehetőséggel készültek a szervezők. Délelőtt mobil játszóházzal, kalandparkkal és óriás csúszdával várták őket. A legbátrabbak beülhettek a vízi golyóba, hogy kipróbálják, milyen érzés a vízen járni.

A színpadon egész nap zajlottak az előadások, különféle koncertek és táncprodukciók váltották egymást. Habár Zoltán Erika ezen a napon Hatvanban zenélt a közönségnek, tánccsoportja a kerekharasztiakat szórakoztatta. Az ügyes táncosok előadására sokan kíváncsiak voltak, nagy tapssal köszöntötték a tehetséges fiatalokat. Azoknak a falubelieknek zenélt a Hídvégi Band és Auth Csilla, akik nemcsak nézni szerették volna a táncot, hanem űzni is.

A férfiak nagy örömére, nem csak a szép lányok emelték a nap fényét: a Demény Team Show-motoros bemutatóján, őrült mutatványokat láthattak a kétkerekűek szerelmeseitől.

Ételeket és festményeket alkottak a falunapon

Az alkotónap keretében képzőművészek települtek ki a Polgármesteri Hivatal udvarába, és a helyszínen hozták létre alkotásaikat. Pintér László festőművészhez festés közben két kislány futott oda, hogy segítsenek neki egy ecsetvonással az alkotásban. A festő kitörő örömmel fogadta a két pici művészpalántát és együtt készítették el festményüket. A helyszínen alkotó művészek, nem csak magukat, de a körülöttük szórakozó embereket is beledolgozták a műveikbe. – Kitelepültünk ide, a falunap és a főzőverseny szívébe. Itt a művészek, ott pedig a versenyzők alkotnak. Alkotnak, hiszen akárcsak a festés, a főzés is művészet – mesélte el Tompa Z. Mihály a Hatvani Galéria vezetője. A Polgármesteri Hivatalban pedig a művészek munkáiból nyílt kiállítás, amely úgy lett összeállítva, hogy a képzőművészet minél több területe – festészet, tűzzománc, grafika – képviseltesse magát.

A főzőverseny résztvevőinek sem kellett sokáig izgulniuk, hiszen a szakértő zsűri hamar meghozta a döntését. Nagy Zoltán Királyi Főszakács, Buzma Sándorné és Kenéz Józsefné együttes döntése alapján a kakaspörkölt lencsével és laskagombával étel bizonyult a legfinomabbnak. Csak mint a süteménysütőknél, a főzőversenyen is az első három helyezettet díjazták, akiknek a díjakat Szabó Ádám Kerekharaszt polgármestere adta át. A nyertes étel készítői serleget kaptak és egy évig nálunk pihen a vándorfakanál is. A zsűri elmondta, hogy senkinek sem kell csüggednie, hiszen mindegyik étel nagyon ízletesre sikerült és jövőre újra bizonyíthatnak azok a jelentkezők is, akiknek most nem sikerült a dobogóra állniuk.

Az egész napos programokat az esti utcabál zárta le, ahol Dj Dányi adta a talpalávalót. Az egész falu jól érezte magát a közös ünneplésen, amelyet egy év múlva újra megismételnek.

Forrás: hatvanonline.hu

Written by admin.kerekharaszt