július 23, 2011 Hírek Nincs hozzászólás

A Novocoop Műanyagfeldolgozó Kft. több mint 45 millió forint uniós támogatást nyert az ÉMOP-2009-1.1.1/F Telephelyfejlesztés támogatása című pályázati kiíráson az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. A 90 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházás során a gyártási, vállalatvezetési, gyártás-irányítási és kutatás-fejlesztési tevékenység egy telephelyen, Kerekharaszton valósult meg.

A Novocoop Műanyagfeldolgozó Kft. gyártási tevékenysége egy hatvani és egy kerekharaszti telephelyen működik. A hatvani gyáregységben a termelés mellett folyik a kutatási, vállalatirányítási, és gyártásirányítási feladatok ellátása, a kerekharaszti telephelyen termelési és raktározási feladatokat látnak el jelenleg.
A társaság folyamatosan fejleszti gyártókapacitását, és mivel a hatvani telephelyen nincs lehetőség további terület üzembeállítására, a fejlesztések a kerekharaszti telephelyet érintették.
Az elmúlt időszakban számos gyártástervezési probléma merült fel, az információk áramlását egy adott munkafeladat ellátása során megnehezíti a távolság. Emellett a kutatási feladatok ellátásához szükséges és alkalmas géppark is Kerekharaszton kapott helyet, a cég munkatársai ezért napi többszöri ingázásra kényszerültek.
A fentiek okán vált nyilvánvalóvá, hogy a vállalatvezetést, a gyártásirányítást és a kutatási munkát a kerekharaszti telephelyre kell költöztetni, ott helyben kell megteremteni a szükséges feltételeket.
A támogatás segítségével egy új, különálló épület felépítése valósult meg, az épületben 159,89 m2 földszintes rész, és 121,15 m2 emeleti rész került kialakításra, optimális körülményeket teremtve így a gyártás helyszínén a gyártásirányításnak, vállalatvezetésnek és a kutatási feladatok ellátásának.
A beruházással lehetőség nyílt a munkahelymegtartásra illetve új munkahelyek létrehozására is.

A cégről és a fejlesztésekről bővebb információt a www.novocoop.hu oldalon olvashatnak.

Kapcsolat

Név: Horváth Béla ügyvezető igazgató
Telefon: 30/9250-249
Fax: 37/342-264
E-mail: novocoop@t-online.hu

Uniós támogatásból Kerekharaszton telephelyfejlesztés valósult meg

Uniós támogatásból Kerekharaszton telephelyfejlesztés valósult meg

Uniós támogatásból Kerekharaszton telephelyfejlesztés valósult meg

Uniós támogatásból Kerekharaszton telephelyfejlesztés valósult meg

Written by admin.kerekharaszt