május 25, 2010 Egyéb Nincs hozzászólás

Észak-magyarországi Operatív Program ÉMOP-2009-4.2.2.-09 kódszámú, az „Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz” című pályázatát Kerekharaszt település elnyerte és 2010. május 25.-én kerül sor ennek átadására.

Kerekharaszti Polgármesteri Hivatal komplex akadálymentesítése: önkormányzati közszolgáltatáshoz való egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása.

Az akadálymentesített intézmény a település polgármesteri hivatala, ahol az ott működő önkormányzat alapfeladatokat, szociális és gyermekvédelmi alapellátást, valamint önkormányzati ügyfélszolgálatot lát el.

Helyszín: Kerekharaszt, Bimbó utca 2. Időpont:2010. május 25.
Az épülethez jelen fejlesztés keretében, egy új parkolót létesítettünk, amelyből 1 db akadálymentes kialakítású.
Az épület mindkét bejárata előtt, valamint a parkolók és az akadálymentes bejárat között új 1,5 m széles járdát alakítottunk ki. A járda beton térkőből készült, szélein színében és felületében elkülönülő vezetősávval.
Az épülethez új rámpát alakítottunk ki. A rámpa mindkét oldalán korlátot alakítottunk ki kettős kapaszkodóval. A lépcsőfokok orrnélküli kialakításúak kontrasztos elképzéssel, az első és utolsó foka kontrasztos kialakítású. A korlát kialakítása megegyezik a rámpa kialakításával.
Az akadálymentes bejáratnál új, faszerkezetű bejárati ajtó készült. Az ajtó küszöbmentes kialakítású lett. A belső ajtók szintén küszöb nélkül tervezettek, vagy a küszöb megszüntetésre kerültek. A belső ajtók mellett információs táblákat helyeztünk ki dombornyomott írással, Braille felirattal.
Az ügyféltér folyosó teljes egészében felújításra került.
Az épületben új, akadálymentes WC-t alakítottunk ki, amely egyben a női WC-mosdó is. A WC kialakításához az egész meglévő vizesblokk került átalakításra.
Információs és kommunikációs akadálymentesítés:
Az épületben információs és kommunikációs akadálymentesítés is megvalósult. Elhelyezésre került információs tábla, vaktérkép és egy információs térkép. Az ügyfélfogadó pultba és a házasságkötő terembe fix indukciós hurok beszerelésre került, melynek meglétét piktogrammal is jeleztük. Az útvonalakon jól látható és hallható jelzéseket helyeztünk el.
A beruházást a település önkormányzata saját költségvetésének terhére kívánja fenntartani.
A beruházással a lakosság körülbelül 12%-át kitevő, fogyatékossággal élő személyek szolgáltatásokhoz illetve információhoz való hozzáférését biztosítjuk

„Legfontosabb elvünk az volt, hogy a helyi fogyatékkal  és részben fogyatékkal élő  lakosságnak semmiről se kelljen lemondani, önkormányzati közszolgáltatáshoz való egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása.
Bővebb információ:
Név/cím: Szabó Ádám polgármester
Telefon/fax: 37-541-433

Written by admin.kerekharaszt