Címlap Hírek Sószobában gyógyulhatnak az óvodások

A kerekharaszti óvodában is sok gyermek küzd asztmás és allergiás megbetegedéssel: az ő egészségük érdekében sószobát alakítottak ki az intézményben. A gyerekek kétnaponta sóterápián vesznek részt.

Sószobában gyógyulhatnak az óvodások

A kerekharaszti Csillagfény óvodában ünnepélyesen is átadták az elkészült sószobát. Az ünnepségen a gyerekek voltak a főszereplők, akik színes gyermekjátékokkal és dalokkal örvendeztették meg a vendégeket és még mézeskalácsot is sütöttek a nagy napra. A hivatalos átadó során a nagycsoportosok egy őszi válogatást mutattak be, utána pedig az óvodapedagógusok adtak elő egy népdalcsokrot.

Sószobában gyógyulhatnak az óvodások

Szeptemberben egy testületi ülésen vetették fel az ötletet, hogy legyen a kerekharaszti óvodában is sószoba, így az önkormányzat és az óvoda alapítványa összefogott és megvalósították az elképzeléseiket.

Skucziné Birinyi Mária, az óvoda vezetője elmondta: nem azért alakítottak ki sószobát, mert divat, sem azért, mert csodaszernek gondolnák - tisztában vannak vele, hogy önmagában nem fogja az egészségügyi problémákat megoldani. Ellenben, ha legalább már egy lépést tehetnek az egészséges életmód irányába, akkor megérte küzdeni érte.  – Az óvodában sok az asztmás és allergiás apróság, akiknek komoly segítséget nyújthat a sószoba. Megelőzésnek is jó, a probléma elé lehet menni, hiszen amikor már látjuk, hogy a gyerekeknél megjelent ez a náthás, orrfújós időszak, akkor behozhatjuk őket a szobába – fejtette ki az óvodavezető. Ennek érekében legalább kétnaponta, egy 30-40 perces foglalkozás keretében, minden gyermek részt vehet majd sóterápián. Kerekharaszt - lévén, hogy egy kis település - a Csillagfény ovi a leendő és a volt óvodásainak is ingyenesen biztosítja a szoba használatát.

Forrás: Hatvan Online

 
Országos Orvosi Ügyelet Hatvan
Hatvan kártya

Hatvan kártya

Google PageRank
Google Page Rank
Sablonválasztó

Akadálymentes színséma

Képeslap küldés


Az akadálymentes honlap a :
A KEREKHARASZTI POLGÁRMESTERI HIVATAL KOMPLEX AKADÁLYMENTESÍTÉSE
PROJEKT keretében készült:
ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM ÉMOP-2009-4.2.2.-09-0079 KÓDSZÁMÚ,
AZ „EGYENLŐ ESÉLYŰ HOZZÁFÉRÉS A KÖZSZOLGÁLTATÁSOKHOZ” CÍMŰ PÁLYÁZATA támogatásával.

Kedvezményezett neve és elérhetősége :

Kerekharaszt Polgármesteri Hivatal

3009 Kerekharaszt Bimbó utca 2.
Tel: 37/541-434 Fax: 37/541-433
e-mail: hivatal@kerekharaszt.hu
web: www.kerekharaszt.hu